Bjørn Tore Kronen Taranger

IMG_0456

Bjørn Tore Kronen Taranger er profesjonell ultraløper og løper for Gular, UVU Racing og det norske ultralandslaget både i 24 timers løping, og på 100 km. Han har som hovedmål å bli verdensmester innenfor Ultraløping.

« Jeg vokste opp på Haus, Osterøy, som er en fantastisk øy utenfor Bergen. Jeg spilte mye fotball i ungdommen, bl.a for Hausvik FK, Arna-Bjørnar og Osterøy. Løping startet jeg først med i januar 2007 og da egentlig som et middel til å gå ned i vekt. Dette kan du lese mer om på bloggen min. Da jeg startet med løping veide jeg 106 kg. I dag har vekten stabilisert seg på 68 kg. Jeg trener svært mye, noe som er en forutsetning for å bli god».

Og Bjørn Tore vil bli best, derfor er vi veldig stolte av å ha han som ambassadør for Sponser Sport Food og Mylna Sport.

En treningsuke for Bjørn Tore er løping opptil 240 km pr uke, og da hovedsakelig rolige langturer på alt fra 20-35 km, noen ganger 50-70 km. I tillegg til dette kjører han 3-4 intervalløkter i uken, hvor stikkord er fart og smidighet.

Du kan lese om Bjørn Tore på hans egen blogg http://bttaranger.no/

Med så store treningsdoser er riktig kosthold og sportsernæring utrolig viktig. Det krever enormt med energi for en kropp å løpe så mange kilometer og ikke minst delta på ultraløp som godt kan være 100km. Sportsernæring skiller seg fra vanlig mat fordi produktene er designet nettopp for at man skal kunne fordøye og ta opp næring underveis når man trener eller konkurrerer. Pulsen er høyere enn ved frokostbordet, og kroppen vil reagere på mat og drikke som ikke er lett å fordøye. Sponser Sport Food håper å kunne hjelpe Bjørn Tore Kronen Taranger på veien mot målet sitt ved å støtte han med sportsernæringsprodukter.

Bjørn Tore er ny offisiell norgesmester med ny norsk rekord på 24 timersløp med fantastiske 257,606km!

Nyheter