Team Arctic

TAT_

Team Arctic Triathlon by Wikborg Rein er en sammensveiset jentegjeng med en felles lidenskap for triathlon. Teamet består av noen av Norges beste kvinnelige triatleter. I 2015 sesongen vant jentene blant annet NM i duathlon, NM i langdistanse – og sprint triathlon, Norseman og Oslo Triathlon, i tillegg til en en rekke andre pallplasser, deriblant en sterk 3. plass i proff klassen i IronMan Kalmar.

Teamet, som ble lansert våren 2015, er Norges første rene jentelag i triathlon og målet med teamet er at utøverne skal gjøre hverandre sterkere og bidra til en god rekruttering til triathlon – Norges nye folkesport!

Teamet består av 6 jenter: Mette Moe Pettersen, Charlotte Kunz, Trude Gran, Charlotte Knudsen, Terezia Hagen og Line Mari Langseth. Jentene har ulike mål og ambisjoner for 2016 sesongen, og deltar på alt fra sprint distanse til ironman distanse – i Norge og internasjonalt.

Følg laget på Facebook, Instagram (@teamarctictriathlon) eller på teamets hjemmeside www.arctictriathlon.no

 

Mette Pettersen Moe

Mette er opprinnelig fra Fauske i Nordland. Mette startet sin idrettskarriere som svømmer. Hun debuterte i triatlon i 2010 på Oslo Triathlon. Siden den gang har Mette og triathlon vært gode venner. Mette er regjerende  Norgesmester på langdistanse, hvor hun også har Norsk rekord med tiden 4:21:00. Mette er ubeseiret i Norske triatlonmesterskap siden 2011.

Mette bor i Oslo, er gift, har to barn og ett bonusbarn. I 2016 er hovedmålet til Mette å ha det gøy på konkurranser, glede seg over sporten,  og nyte gode og dårlige øyeblikk med laget. Vi håper det blir mange av de gode. Oslo Triathlon er i år som i 2010, Mettes hovedmål.

Charlotte Knutsen

Charlotte Knudsen er vokst opp i Bergen, siviløkonom fra NHH og jobber med kommunikasjon til finansmarkedet. Charlotte ramlet litt tilfeldig inn i triatlon i 2011 og har siden den gang stått på startstreken på Norseman tre ganger, inkludert en 2.plass i 2012, samt en rekke andre korte og lange tri-konkurranser. I 2014 tok hun også en overraskende Norgesmester tittel i Duathlon. Hennes favorittgren er løping – og Charlotte elsker å løpe i fjellene i Chamonix eller å sykle lange turer (med kaffe-og-bolle-stopp) med gode venner. Etter et par år med ymse skader er Charlotte tilbake med startnummer på brystet i 2016. Hun deltar blant annet på IM 70.3 Mallorca, IM 70.3 Haugesund og Challenge Tønsberg, i tillegg til en rekke kortere triathlon og løpe konkurranser.

Terezia Hagen

Terezia er en 27 år gammel jente som er oppvokst på Sørlandet. Etter en lang håndballkarriere valgte hun i 2010 å endre fokus og startet, sammen med sin samboer Anders, med triatlon. Siden den gang har Terezia deltatt i de fleste av landets triatlonkonkurranser, og stortrives med morgensvømming, lange sykkelturer (også med kanelbolle-stopp) og løping i marka. Hovedmålet for sesongen 2016 er å ha det gøy sammen med jentene på laget, få gode opplevelser både på trening og i konkurranser og være skadefri. Challenge Tønsberg og NM olympisk (TriQuart) i Kristiansand vil være to av konkurransene hvor Terezia vil være å se.

Trude Gran

Trude er oppvokst på Sørlandet, men har bodd i Oslo en årrekke. Hun debuterte på triatlon i 2010. I tillegg til 3. plass (2014) og 4. plass (2012) på Norseman har hun en rekke pallplasser på andre triatlonkonkurranser og også på SwimRun. Hun elsker lange sykkelturer med hyppige kaffestopp, særlig i varmere strøk.

Trude og samboeren hennes venter sitt første barn til høsten. Hun vil dermed ikke konkurrere i år, men kommer sterkt tilbake i 2017.

Line Mari Langseth

Line Mari er 29 år, oppvokst på Eidsvoll hvor det gikk i fotball og langrenn. Løping fikk hun sansen for da hun flyttet til Oslo i 2006. Det har blitt mange maraton og skirenn siden det. Hun debuterte som triatlet på Norseman 2014 da hun overraskende fikk plass første gang hun søkte. Hun ble bitt av triatlonbasillen; så gøy å bruke kroppen i vannet og på sykkelsetet i tillegg til løping! I 2015 ble det både Swissman og Norseman (3. plass). Hovedmålet for 2016 er igjen Norseman. Hallingskarvet Triatlon og Oslo Triatlon står også på agendaen. På veien til målet nytes lange og fine treningsturer i godt selskap i Norges flotte natur.

Charlotte Kunz

Charlotte Kunz har blitt 37 år, og er i bunn og grunn gammel svømmer, men har drevet med mange forskjellige idrettsgrener gjennom årene og elsker allsidighet. Triathlon ble derfor tidlig en favoritt, og Charlotte deltok i sitt første nordiske mesterskap i triathlon allerede i 1995. De siste årene har Charlotte markert seg godt i de norske mesterskapene, og det på alle distanser. Konkurransesesongens høydepunkt er EM olympisk distanse i Lisboa. I tillegg kommer hun til å delta på konkurranser som NM olympisk, NM langdistanse, NM sprint og Oslo Triathlon. Charlotte gleder seg over en ny sesong med lagjentene, og ser frem til mye trening, mye moro og mange fine opplevelser.

Nyheter