Team Arctic

TAT_

Team Arctic Triathlon by Wikborg Rein er en sammensveiset jentegjeng med en felles lidenskap for triatlon. Teamet består av noen av Norges beste kvinnelige triatleter. I 2017 kapret jentene topplasseringer i nesten alle de viktigste triatlonkonkurransene i Norge, som f.eks seier på olympisk, sprint og stafett under Oslo Triathlon, seier på NM langdistanse, 2. plass på NM olympisk, 2. plass på Ironman 70.3 Haugesund (overall), seier og løyperekord på Axtri og 4. plass på Norseman Xtreme Triathlon. I tillegg fikk laget en europamester  og to bronsemedaljer under europamesterskapet i mellomdistanse, samt en sterk 4. plass under VM i Ironman på Hawaii. Teamet, som ble lansert våren 2015, er Norges eneste rene jentelag i triatlon, og målet med teamet er at utøverne skal gjøre hverandre sterkere og bidra til økt rekruttering til triatlon – Norges nye folkesport!

I 2018 består teamet av 7 jenter: Mette Pettersen Moe, Charlotte Kunz, Trude Gran Melbye, Charlotte Knudsen, Terezia Hagen, Line Mari Langseth og Heini Hartikainen. Jentene har ulike mål og ambisjoner for 2018 sesongen, og deltar på alt fra sprintdistanse til ironmandistanse – i Norge og internasjonalt. Hele fire av lagets utøvere står i 2018 på startlisten til Norseman. Jentene er også ivrige på konkurranser i andre disipliner, som langrenn, løp, sykkel, swimrun og open water svømming.

Følg laget på Facebook, Instagram (@teamarctictriathlon) eller på teamets hjemmeside www.arctictriathlon.no

Mette Pettersen Moe
Mette er opprinnelig fra Fauske i Nordland. Mette startet sin idrettskarriere som svømmer. Hun debuterte i triatlon i 2010 på Oslo Triathlon. Siden den gang har Mette og triatlon vært gode venner. Fra 2011 til 2016 var Mette ubeseiret i norske triatlonkonkurranser. I 2016 satset Mette i proffklassen i Ironman, mens hun i 2017 lekte seg på Swimrun konkurranser og koste seg på lokale triatlonkonkurranser. Mette har blant annet norsk rekord på halv Ironman med tiden 4:21:00. Mette bor i Oslo, er gift, har to barn og ett bonusbarn. I 2018 er hovedmålet til Mette å ha det gøy på konkurranser, glede seg over sporten og nyte gode opplevelser med laget.

Charlotte Knudsen
Charlotte Knudsen er vokst opp i Bergen, siviløkonom fra NHH og jobber med kommunikasjon til finansmarkedet. Charlotte, eller Lotte som hun kalles, ramlet litt tilfeldig inn i triatlon i 2011, og har siden den gang stått på startstreken på Norseman fire ganger, inkludert en 2.plass i 2012 og 4. plass i 2017, samt en rekke andre korte og lange triatlonkonkurranser. I 2014 ble hun også norgesmester i duatlon. Hennes favorittgren er løping – og Charlotte elsker å løpe i fjellene i Chamonix eller å sykle lange turer (med kaffe-og bollestopp) med gode venner. I 2018 står Charlotte nok en gang på startlisten til Norseman, samt Ironman 70.3 Mallorca. I tillegg drømmer hun visst om en tur til VM i Ironman på Hawaii i 2018 eller 2019.

Terezia Hagen
Terezia er lagets yngste (født i 1988!), men har likevel rukket å bli ferdig utdannet lege og har de siste to årene jobbet i Arendal. Terezia er oppvokst på Sørlandet. Etter en lang håndballkarriere valgte hun i 2010 å starte med triatlon sammen med sin samboer, Anders. Siden den gang har Terezia deltatt i de fleste av landets triatlonkonkurranser, og stortrives med morgensvømming, lange sykkelturer (også med kanelbollestopp) og løping i marka. Hovedmålet for sesongen 2018 er å ha det gøy sammen med jentene på laget, få gode opplevelser både på trening og i konkurranser og være skadefri. Terezia stiller til start på Ironman 70.3 Mallorca i mai, samt Hove Tri, TriQuart og kanskje NM langdistanse under Trondheim Triatlon i august.

Trude Gran Melbye
Trude er tilbake på laget etter mammapermisjon. Hun er, i likhet med Terezia, oppvokst med håndball på Sørlandet, men har bodd i Oslo en årrekke. Trude debuterte på triatlon i 2010, og har rukket å få med seg en 3. plass (2014) og en 4. plass (2012) på Norseman. I tillegg har hun en rekke pallplasser på andre triatlonkonkurranser, inkludert seier på Trollveggen Triathlon, samt 2. plass på Oslo Triatlon og Tønsberg Triatlon. Trude har de siste årene også blitt hekta på SwimRun og ultraløp, og stiller i 2018 til start på Salomon XReid – i tillegg til et knippe triatlonkonkurranser, selvfølgelig. Hun elsker lange sykkelturer med hyppige kaffestopp, særlig i varmere strøk.

Line Mari Langseth
Line Mari, også kalt Lima, elsker å løpe langt og gå lange skiturer. Hun er 31 år og oppvokst på Eidsvoll hvor det gikk i fotball og langrenn. Løping fikk hun sansen for da hun flyttet til Oslo i 2006. Det har blitt mange maraton og skirenn siden det. Hun debuterte som triatlet på Norseman i 2014, og fulgte opp med både Swissman og en sterk 3. plass på Norseman i 2015, samt en finfin 6. plass på Norseman i 2016. I 2017 tok Lima en klar seier og satte ny løyperekord på Axtri. I 2018 er Norseman nok en gang hovedmålet for Lima, som i tillegg varmer opp med Ironman 70.3 Mallorca i mai med flere av de andre jentene. På veien mot målet nytes lange og fine treningsturer i godt selskap i Norges flotte natur.

Charlotte Kunz
Charlotte Kunz er selve ringreven på Team Arctic. Kunzern er gammel svømmer, men har drevet med mange forskjellige idrettsgrener gjennom årene og elsker allsidighet. Triatlon ble derfor tidlig en favoritt, og hun deltok i sitt første nordiske mesterskap i triatlon allerede i 1995. De siste årene har Charlotte markert seg godt i de norske mesterskapene, og det på alle distanser. I 2017 ble hun til og med kåret til Årets Utøver av Norges Triathlonforbund, etter å ha blitt norgesmester i NM langdistanse, samt tatt sølvmedalje i NM olympisk og 4. plass på NM sprint (alt i eliteklassen). Kunzern tok i tillegg en sterk bronsemedalje under EM mellomdistanse.  I 2018 skal Kunzern ta steget til langdistanse, og stiller til start på Norseman sammen med Lotte, Lima og Heini. I tillegg joiner hun flere av jentene til start på Ironman 70.3 Mallorca i mai.

Heini Hartikainen
Heini Hartikainen var ny på Team Arctic i sesongen 2017. Heini er en finsk «kruttønne»! En ambisiøs jente med mye kraft og energi som har hatt en imponerende utvikling i triatlon. Heini drev opprinnelig med løping. Hun begynte med triatlon i 2015, i forbindelse med at hun hadde vært skadet et halvt år. I tillegg hadde hun rett og slett lyst til å trene mer – og da er jo triatlon ypperlig! Heini flyttet til Oslo i 2015 og gjorde seg raskt bemerket på resultatlistene i norske triatlon konkurranser. I september 2016 kvalifiserte hun seg til VM i Ironman på Hawaii (for 2017). I 2017 ble Heini europamester på mellomdistanse og tok en sterk 4. plass under VM i Ironman på Hawaii, begge deler i sin aldersklasse. I tillegg tok hun en soleklar seier på olympisk distanse på Oslo Triatlon og på sprintdistansen på Soon Tryathlon, samt en 2. plass på Ironman 70.30 Haugesund (overall). I 2018 går hun «pro», det vil si at hun vil konkurrere i klassen for de profesjonelle i Ironman og Challenge konkurranser, og hun stiller også til start på Norseman.

Nyheter