Team Sport 1 Skinstad

Skinstad-logo_CMYK

Team Sport 1 Skinstad er et langrennsteam bestående av brødrene Mårten og Petter Soleng Skinstad. Teamet er et rent familielag, med mamma Ragnhild som sportslig leder og pappa Åge som trener og rådgiver. Åge er, som mange vet, tidligere landslagsløper og langrennssjef i Norges Skiforbund, og jobber nå som ekspertkommentator for Eurosport. I tillegg til foreldrene, bidrar både annen familie og venner på veien mot guttas mål i skiløypa. Gutta er stolte av å ha Sport 1 som deres viktigste samarbeidspartner, og har også flere andre velkjente merkevarer i ryggen.

Mårten er yngstemann av de to brødrene, og er for tiden inne i sin siste sesong som junior. Miniskinstaden, som han også kalles, har så langt en rekke topp 10-plasseringer i både sprint og distanse å se tilbake på fra juniortiden. Han har sin styrke på de korteste distansene, og håper å nå finalene i sprintene i den eldste juniorklassen til vinteren, med klassisk sprint i junior-VM i Salt Lake City som den store drømmen.

Etter en knallsesong i M18, var første sesong i M19/20 alt annet enn oppløftende for Mårten, som hadde stang ut i de viktigste sprintrennene og heller ikke fikk det til på distanserenn. Etter en tøff og ærlig evaluering, kom gutta frem til at Mårten måtte gå bort fra «juniortreninga» og ta ansvar for egen utvikling, noe som innebærer større treningsmengder og ekstra fokus på utholdenhet og kapasitet. Sprint- og hurtighetstreningen glemmes heller ikke, og et økt fokus på basisstyrke og teknikk vil forhåpentligvis også bidra til høyere fart i løypa.

Gjennom samarbeidet med Sponser har Mårten mulighet til å fylle opp lagrene før, under og etter trening, noe som kommer spesielt godt med når treningsmengdene så langt har blitt økt med 20 prosent sammenliknet med fjoråret. Han ser også frem til å bruke Sponsers produkter for å opprettholde energinivået gjennom de lange sprintkonkurransene til vinteren. For norske juniorløpere har disse konkurransene lett for å vare i mange timer, og da kan Sponser være tungen på vektskålen når startskuddet i finalen går.

Etter å ha vært blant landets beste juniorløpere, har Petters seniorkarriere vært en berg- og dalbane preget av opp- og nedturer, sykdom og overbelastning. Etter en sterk sesong året før, var fjoråret sesongen der Petter hadde ambisjoner om endelig å ta det siste steget opp i norgestoppen. Til tross for svært gode test- og treningsresultater gjennom sommeren og høsten, ble vinteren en gedigen nedtur. Til vinteren har han planer om å slå knallhardt tilbake, riktignok med en helt annen sesongoppbygging og treningsplan enn året før.

På samme måte som med lillebror, valgte gutta en like tøff og ærlig evaluering av Petters sesong. Overmot og overbelastning ble konklusjonen og en helt ny treningsplan ble lagt. Bort med høydetrening, høy reisebelastning og fullt kjør fra første stavtak og inn med trening på hjemmebane og kontrollerte økter. Også Petter har økt fokuset på basisstyrke og teknikk, og har tatt grep for å unngå å bli for sliten gjennom sommerhalvåret.

I likhet med lillebror, ser Petter store fordeler av å samarbeide med en seriøs aktør som Sponser. For en som har vært litt for god til å pushe grenser, er påfyll av riktig og god ernæring før, under og etter treningsøkter en viktig brikke i å unngå en ny overbelastning. Til tross for at han elsker god, gammeldags langrenn, har Petter fortsatt til gode å gå en god femmil, og ved hjelp av Sponser håper han å finne nøkkelen til å prestere på topp også i de aller lengste konkurransene.

Følg gutta på Instagram på @miniskinstaden, @skiskinstad og @aageski, eller på Facebook-siden «Team Skinstad».

Nyheter