Håvard Haukenes – Klar for OL i Rio 2016!
14. juni 2016

Håvard Haukenes – Klar for OL i Rio 2016!

KLAR FOR OL I RIO 2016!

151127-MM-Håvard Haukenes_Drikke VM Beijing

Da jeg startet denne sesongen hadde jeg et vanvittig mål! Jeg skal til OL i RIO. Det var ikke mange som trodde at jeg kom til å klare det. Men det var noen: Jeg selv, min coach og teamet mitt. I tillegg trodde Sponser Sports Food på meg!

Det er aldri bare en faktor som utgjør fremgang. Å flytte grenser er veldig sammensatt, det tar tid og du må ofre mer enn du tror! Til tross for at det er komplekst, er det enkelte faktorer som skiller seg ut.

  1. Treningsopplegget
  2. Planlegging
  3. Ernæringen
  4. Sportsernæring fra Sponser Sports Food

Treningsopplegget mitt har vært nøye gjennomtenkt av min coach Stephan Plätzer. Ukeprogram og grad av intensitet har vært avgjørende for å prestere maksimalt. I tillegg har jeg i løpet av året benyttet meg av mye høydetrening!

Neste faktor er planlegging. Dette er planlegging i hverdagen, i hver lille økt og i de beinharde øktene! Jeg sørger alltid for å ha planlagt restitusjonen etter økten. Sponser recovery pulver er med i en liten beholder i sekken sammen med en shaker. Videre sørger jeg for å ha nok energidrikke med enten Competition eller Long Energy, avhengig av om det det er en intervalløkt eller en langkjøring. Da er jeg «set for succsess»!

Videre er ernæringen en viktig faktor! Hvis du ikke spiser nok, blir det fort vanskelig å opprettholde kvaliteten i treningsarbeidet du utfører! Frem mot alle mine konkurranser i år har jeg alltid fokusert på kostholdet! Maten jeg har spist har vært gjennomtenkt til punkt og prikke!

Til slutt, Sponser Sports Food! Når kroppen er ditt viktigste arbeidsredskap som du ønsker å få det maksimale ut av, så holder det ikke med eplejuice eller vann. Du er avhengig av næringsrik påfyll underveis for å yte ditt beste! Dette gjelder hver dag, før, under og etter trening. Spesielt før, under og etter en konkurranse! Recoverydrikk og energibarer har vært veldig viktig mellom øktene mine, for det bidrar til nødvendig påfyll og bedre restitusjon.

Å ha Sponser i ryggen har vært helt avgjørende for meg i løpet av denne sesongen. Da jeg tok OL kravet på 50 km drakk jeg nærmere 8 liter Sponser Competition drikk. Videre gikk det med opp mot 7 gel (4 BCAA gel og 3 Koffein Gel). Før selve konkurransen bruker jeg mengder med Sponser carboloader! Jeg forberedte kroppen på en langvarig kamp!

Sponser sine produkter har vært en avgjørende faktor og en viktig del av planleggingen inn mot harde økter og konkurranser. Nå ser jeg frem mot OL i Rio!