Team Sport 1 Skinstads favoritter
12. november 2018

Team Sport 1 Skinstads favoritter

I løpet av året legger vi ned nærmere 1.000 treningstimer. Like viktig som det vi legger ned av trening, er det vi fyller på med før, under og etter øktene. Ved siden av vanlig norsk mat til frokost, lunsj og middag, er vi i Team Sport 1 Skinstad opptatt av å fylle på med næring av høy kvalitet også underveis i øktene. Takket være et godt samarbeid med Sponser, har vi i løpet av de siste årene funnet ut hvilke produkter som dekker våre behov på en best mulig måte. På tross av utfordringer med både luftveier og magetrøbbel, kan vi takket være syrefri sportsdrikk og andre produkter som er snille mot magen spise og drikke det vi ønsker.

Her får du Team Sport 1 Skinstads favoritter fra Sponser, samt en innføring i hvordan vi bruker de enkelte produktene:

Sportsdrikk

Long Energy
Long Energy er en sportsdrikk med mild smak, som ved siden av karbohydrater, salter og mineraler også inneholder proteiner. Som navnet tilsier, er denne laget for de lange øktene, og det er også her vi bruker den. 80-90 prosent av all utholdenhetstrening som legges ned av langrennsløpere er rolig, og de rolige øktene varer gjerne både tre og fire timer. Da er dette en perfekt følgesvenn, og sammenliknet med «vanlig» sportsdrikk er det enkelt å kjenne at denne har ønsket effekt. NB! På grunn av proteininnholdet, er vårt tips at du passer på å skylde både drikkebelte og -sekk godt etter økter der du har fylt på med Long Energy.

Competition
Denne boksen henter vi frem når det virkelig gjelder! Competition er som navnet tilsier spesialtilpasset konkurranser og trening med høy intensitet. Vi bruker den under skirenn, rulleskirenn løp og alle intervaller. Smaken er mild, den gir rask tilførsel av karbohydrater og er helt syrefri. Denne kombinasjonen gjør den helt perfekt til hardtrening, spesielt for oss som tidligere har slitt med magen i forbindelse med tøff trening.

Energy Isotonic
Ved siden av langkjøring og intervaller, trener vi også både spenst, styrke og hurtighet ukentlig. Denne typen økter varer ikke spesielt lenge og pulsen blir heller ikke veldig høy. Da er Energy Isotonic ofte å finne i drikkebeltet, rett og slett for variasjonens skyld. Denne har mer smak enn Long Energy og Competition, og sørger samtidig for påfyll av karbohydrater, salter og mineraler.

Carbo Loader
Også her er navnet selvforklarende, da denne brukes til akkurat det den heter. Før lange konkurranser og spesielt tøffe og lange treningsøkter fyller vi på med Carbo Loader på dagen før og til frokost på konkurransedagen. Dette bidrar til fulle energilagre før det virkelig gjelder. Dette har vi hatt gode erfaringer med på lange løp de siste årene, selvsagt i kombinasjon med sportsdrikk og annen energitilførsel underveis i konkurransene.

Recovery Drink
Hvis vi må reise et stykke for å komme hjem fra trening, ligger alltid Recovery Drink i sekken eller bagen. Vi foretrekker porsjonspakningene, som er enkle å ha med seg, og blander ut disse i kaldt vann rett før vi drikker den. Vår favorittsmak er jordbær, men denne finnes også i både vanilje og sjokolade. Recovery Drink inneholder både karbohydrater og proteiner. Sistnevnte bidrar til muskeloppbygning etter endt trening. NB! Også her gjelder det å vaske flaske eller shaker godt etter bruk, da proteinholdig drikke kan ende opp med å lukte helt forferdelig.

180205-MM-Mårten_Sponser

Sportsbarer

High Energy
På lengre treningsøkter holder det imidlertid ikke med bare sportsdrikk, og da er barer en fast følgesvenn i drikkebeltet eller -sekken. High Energy er den vi bruker aller mest, da denne har et høyt karbohydratnivå og noe protein. Med andre ord, perfekt påfyll før og under utholdenhetstrening. Denne kommer i flere smaksvarianter, og vi liker både «salty + nuts» og «aprikos + vanilje».

Cereal Energy Plus
Inniblant er man pent nødt til å reise et stykke for å få trent, for eksempel på vei til en lang motbakke eller opp på fjellet for å gå på ski. Da kan det være greit å fylle på med litt næring også før økta, og da tyr vi til Cereal Energy Plus. Dette lille «måltidet» fungerer særlig godt før trening, men er også fin å ha i sekken på de lengste øktene.

Protein Bar 34/36
Mens High Energy og Cereal Energy Plus spises før og under trening, ligger det som regel en Protein Bar 34 eller 36 klar i bagen når økta er ferdig. Selv om det er karbohydrater som er det viktigste drivstoffet for aktive folk, spiller proteiner en viktig rolle i muskeloppbyggingen etter trening. Ved siden av vanlig mat, bidrar Protein Bar 34/36 til å nå de 1,5-2 grammene protein per kilo kroppsvekt aktive idrettsutøvere trenger (kilde: Norges Idrettshøgskole).

Annet
Sponser har imidlertid langt mer enn bare sportsdrikk og -barer å by på, og også blant disse produktene finner man noen av Team Sport 1 Skinstads absolutte favoritter.
Liquid Energy Plus er en sportsgel som inneholder både karbohydrater og koffein, og er midt i blinken å fylle på med underveis i lange konkurranser. Denne ble vi først god venn med i forbindelse med trening på sommerstid, før vi etter hvert begynte å bruke den også underveis i konkurranser. Nå går vi ikke et eneste langløp uten å fylle på med denne, og den er også alltid å finne i drikkebeltet på de lange i3-øktene.

Energy Power Gums er en annen favoritt, som enkelt kan beskrives som sportsgel i fast form. Denne er alltid med i drikkebeltet eller -sekken på lange treningsøkter, og det er vel heller ingen andre produkter som er så etterspurt blant våre treningskamerater. «Voksengodteri» gir en nærmest umiddelbar oppkvikker på langturer, og vi liker både cola- og fruktsmak.

Activator 100 er som en liten, sterk kaffekopp som alltid er klar til å drikkes. Her får du en effektiv oppkvikker før trening og konkurranser, som er perfekt for de synes sjokomelk er mange hakk bedre enn en kaffekopp. Vi drikker en Activator 100 før tøffe treningsøkter, og etter å ha testet denne gjennom barmarkssesongen er vi sikre på at denne skal gi ønsket effekt også i konkurransesesongen.